فهرست مطالب

در حال حاضر برای اینکه بتوان سوار خودرو شد، وسیله ای مانند پله برای خودروها ساخته شده است که با عنوان رکاب خودرو خوانده می شود. اگر بخواهیم بگوییم این رکاب در کجا قرار گرفته است، باید بگوییم که این رکاب دقیقا در زیر کابین قرار گرفته است تا افراد به آسانی بتوانند سوار ماشین شوند. این بخش از خودرو نیز مانند سایر بخش ها آسیب پذیر بوده و ممکن است به هر دلیلی آسیب ببیند. به همین علت تعداد زیادی از افراد در مورد تعمیر رکاب خودرو سوال هایی را می پرسند. هنگامی که قصد سوار شدن بر خودرو را دارید، پای خود را بر روی قسمتی از خودرو می گذارید که به این قسمت رکاب گفته می شود و رکاب موجب می شود تا سرنشینان بتوانند به راحتی سوار خودرو شده و یا از آن خارج گردند؛ از این رو رکاب یکی از قسمت های بسیار مهم در خودرو به حساب می آید که در صورت آسیب دیدن، سرنشینان دیگر قادر نخواهند بود به آسانی از خودرو استفاده نمایند. یکی از خدماتی که در صافکاری ها ارائه می گردد، تعمیر رکاب خودرو می باشد که این تعمیرات شامل صافکاری و ترمیم انواع صدمات رکاب می شود. رکاب خودرو نیز از جنس سپر خودور تولید می شود.

تعمیر رکاب خودرو

ترمیم این دو قسمت از خودور مانند هم می باشند. معمولا خدمات تعمیر رکاب و خدمات تعمیر سپر به صورت مشابهی در مراکز صافکاری ارائه می شود. صافکار پس از تشخیص نوع آسیب دیدگی شروع به تعمیر رکاب می کند. این تعمیر می تواند مواردی مانند جوش پلاستیک یا رفع قرشدگی به وسیله گرما یا اعمال فشار را دربر بگیرد. رکاب هایی که از مواد پلیمری تولید شده اند، از دو یا سه فایبر گلاس ساخته شده اند و برای ترمیم آن ها باید مانند ترمیم سپر عمل کرد. چنانچه صدمه وارد شده به رکاب فقط به خراش و خط و خش منجر شود، کافی است به وسیله پولیش کاری این آسیب را را برطرف نمود. در صورتی که رکاب خودرو دچار شکستگی شده باشد، می بایست از جوش پلاستیک جهت ترمیم آن بهره برد. در جوش پلاستیک به وسیله چسب های باکیفیت و تورهای پلاستیکی و سمباده بخش های شکسته شده کاملا ترمیم می گردد و سپس روی آن بتونه کاری شده و دوباره سمباده کاری شده و در نهایت رنگی سازگار با رنگ بدنه خودرو به آن زده می شود. به نظر می رسد این مرحله ساده است، اما باید بدانید که این مرحله باید با ظرافت انجام شود، چون ریزه کاری زیادی دارد. از این رو نباید آن را به هر کسی بسپارید.

آسیب رکاب خودرو

رکاب خودرو دچار مشکلات مختلفی می شود که ساییدگی و شکستگی از جمله این موارد هستند. این آسیب ها بر کیفیت سواری تاثیر منفی خواهند داشت و منجر به افزایش سر و صدا در خودرو خواهند شد. رکاب های خودرو در انواع مختلفی وجود دارند که در ادامه شرح داده خواهند شد:
• رکاب های فردی
• رکاب های فردی
• رکاب های پله ای
• رکاب های لوله ای
• رکاب های دارای نورپردازی
• رکاب های یکپارچه
• رکاب های راکر
• رکاب های گرد لوله ای
• رکاب های بیضوی لوله ای
• رکاب های جانبی کشویی
• رکاب های اسپرت
هنگامی که خودرو دچار سانحه می شود، رکاب آن آسیب می بیند که باید خیلی زود برای تعمیر رکاب اقدام نمود. قسمت بالای رکاب خودرو از جنس فایبرگلاس بوده و اغلب از دو تا سه لایه تشکیل شده است که در کنار هم جای گرفته اند. گاهی اوقات امکان دارد آسیبی که به رکاب خودرو وارد می شود در حد خط و خش باشد. در این حالت به وسیله پولیش کاری می توان خط و خش را محو کرد. اما اگر بخش هایی از رکاب خودرو شکسته شده باشد، می بایست از جوشکاری پلاستیک بهره گرفت. برای تعمیر رکاب خودرو از چسب های مرغوب استفاده می شود تا قسمت هایی که دچار شکستگی شده اند در کنار هم قرار گیرند، آنگاه بتونه کاری انجام شده و به آن رنگ زده می شود. لازم است این نکته را بدانید که تعمیر رکاب خودرو به دقت و تبحر خیلی زیادی نیاز دارد. به همین علت اگر رکاب خودرو آسیب دید، باید برای تعمیر آن به یک تعمیرکار ماهر مراجعه نمایید.

تعمیر رکاب خودرو

رکاب خودرو یکی از اجزای خودرو می باشد که به به عنوان پله آن نیز شناخته می شود. در حقیقت بخش تحتانی اتاقک خودرو می باشد که در زیر کابین خودرو قرار گرفته است. رکاب خودرو یکی از قطعات ضروری برای خودرو است که ورود و خروج را برای سرنشینان راحت تر می کند. این امر در ماشین های شاسی بلند به صورت پله ای جداگانه قرار گرفته و نمایان است و نقش مهمی را در سوار و پیاده شدن سرنشینان ایفا می کند. رکاب خودرو در بعضی از ماشین ها از جنس بدنه سپر خودور نظیر پلاستیک هایی با پایه فلزی یا پلاستیک هایی با پایه پلیمری (فایبر گلاس) و در بعضی دیگر دارای جنس استیل یا دیگر فلزات مقاوم می باشد. رکاب ‌هایی که از جنس فلز هستند، معمولا به شکل دستی بر روی بدنه اتومبیل قرار می گیرند. این جزء بدنه خودرو از جمله بخش های پرکاربرد بدنه خودرو می باشد، از این رو بیشتر در معرض آسیب قرار دارد. خوردگی رکاب، زنگ زدگی رکاب، رنگ ریختگی رکاب، خمیدگی رکاب، شکستگی رکاب و پارگی رکاب به علت نازک بودن آن در مقایسه با بخش های دیگر خودرو متداول تر است.

مراحل صافکاری رکاب خودرو

بخش تحتانی رکاب خودرو در صورتی که آسیب ببیند، باید توسط صافکار تعمیر شود. یکی ازسوالاتی که ممکن است برای شما ایجاد شود، این است که رکاب خودرو چگونه تعمیر می شود. در ادامه با روش های صافکاری رکاب خورو آشنا می شویم.

• استفاده از دستگاه ساکشن

دستگاه ساکشن از جمله روش های رایج برای تعمیر رکاب خودرو می باشد. عملکرد ساکشن مانند یک دستگاه مکنده بوده و قسمت های فرو رفته خودرو را به بیرون می کشد و این کار کمک می کند تا قرشدگی رکاب برطرف شود. این دستگاه با استفاده از نیروی برق کار می کند. بعد از آن که به وسیله این دستگاه صافکاری ابتدایی انجام شد، از روش های دیگری مانند رنگ زدن و سمباده زدن بهره گرفته می شود. البته لازم به ذکر است که بعضی اوقات شدت آسیب خودرو به اندازه ای نیست که به رنگ زدن نیاز داشته باشد و این مسئله می تواند میزان هزینه صافکاری را تغییر دهد. صافکاری بدن رنگ هنگامی انجام می پذیرد که شدت آسیب کم باشد و صافکار قادر باشد به وسیله دستگاه صافکاری سطح خودرو را یکدست نماید. در صافکاری بدون رنگ لازم است تا دقت زیادی به خرج داد و این امر باید با ظرافت و حساسیت خاصی انجام شود.

• استفاده از حرارت

از روش های دیگری که برای تعمیررکاب و صافکاری مورد استفادع قرار می گیرد، استفاده از حرارت است. ذکر این نکته ضروری است که این روش نسبت به روش های دیگر قدیمی شده است. در بیشتر موارد فقط باید از حرارت برای برطرف کردن فرو رفتگی های خودرو بهره گرفت. در صورت استفاده از این روش بهتر است به موارد زیر توجه نمایید:

حرارت باید مناسب باشد تا رنگ خودرو خراب نشود. در هنگام استفاده از حرارت حتما توجه کنید تا مواد اشتعال زا در کنار خودرو نباشد.در هنگام اجرای این روش باید استانداردها را رعایت نمایید، چرا که این امر به حفظ سلامت فرد و ایمنی محیط بسیار کمک می کند. همان طور که در مطالب فوق اشاره کردیم؛ امروزه دو نوع صافکاری برای تعمیر رکاب وجود دارد که عبارت است از دستگاه مکنده و حرارت برای فرم دهی به بدنه خودرو. اما استفاده از دستگاه مکنده بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است. چون به وسیله این دستگاه می توان فشار وارد شده به بدنه خودرو را کنترل نمود. اما لازم است این کار به وسیله فردی متخصص و ماهر انجام گیرد. همچنین، چالش های این روش بسیار است و صافکاران جهت تسریع در روند انجام کار، ترجیح می دهند از دستگاه مکنده استفاده کنند. در صافکاری رکاب اشکالاتی که در طول بدنه آهنی رکاب ایجاد شده است رفع می شود. این کار با فشار انجام می شود تا بتواند قسمت های فرورفته را به بیرون بکشد. این فشار باید متناسب باشد و در صورتی که از حد معینی بیشتر شود، به بدنه آهنی آسیب می زند و ظاهری ناهماهنگ را در بدنه آهنی رکاب ایجاد می کند. بنابراین، این کار نیازمند دقت و مهارت است، در غیر این صورت صافکاری باعث می شود مشکلات رکاب بدتر شود.

تعمیر رکاب خودرو

هزینه تعمیر رکاب خودرو

یکی از خدماتی که در صافکاری ها ارائه می شود، تعمیر رکاب خودرو می باشد. این تعمیرات، صافکاری و ترمیم انواع آسیب رکاب خودرو را دربر می گیرد. به طور کلی رکاب خودرو از جنس سپر خودرو تولید می شود. ترمیم این دو عضو از خودرو تقریبا یکسان می باشد. همچنین خدمات تعمیر سپر و رکاب در مراکز صافکاری به صورت یکسان ارائه می شود. یکی از موضوعاتی که در زمان تعمیر رکاب خودرو مطرح می شود، هزینه تعمیر رکاب خودرو می باشد. هزینه تعمیر رکاب خودرو با مراجعه به یک تعمیرکار حرفه ای مشخص می شود. تعمیرکار بعد از بررسی مقدار آسیب وارد شده به رکاب قیمت نهایی را به شما اعلام می کند. همه کسانی که برای تعمیر یا صافکاری رکاب خودروی خود به مجموعه صافکاری مراجعه می کنند باید بودجه ای را برای این کار تعیین نمایند. از این رو پیوسته این سوال مطح می شود که آیا تعمیر و صافکاری هزینه بر است؟ لازم است بدانید هزینه این کار شدیدا به آسیب وارد شده به رکاب بستگی دارد، با این حال این کار هزینه بر نیست و مقدار آن معمولی است.

تعمیر رکاب خودروهای خارجی

در حال حاضر خودروهای خارجی بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند. با در نظر گرفتن این موضوع که نوسانات ارزی در این مدت خیلی سریع اتفاق افتاده است، هزینه خودروهای خارجی افزایش یافته است و اکثر افراد درباره روش تعمیر این نوع خودروها سوال می کنند. لازم است بدانید روش تعمیر رکاب در خودروهای خارجی تقریبا مانند خودروهای ایرانی می باشد. با این حال امکان دارد روش تعمیر با دشواری های بیشتری مواجه گردد. همانطور که متوجه شدید رکاب یکی از اجزای مهم خودرو به حساب می آید که با استفاده از آن سرنشینان می توانند به راحتی ورود و خروج به خودرو داشته باشند. رکاب در قسمت زیرین کابین قرار دارد. تعمیر رکاب خودرو نیز مانند سپر خودرو می باشد و این کار به دلیل ظرافت و ریزه کاری بالا بهتر است توسط تعمیرکار حرفه ای انجام شود. برای صافکاری رکاب از دو روش دستگاه ساکشن و حرارت استفاده می شود که روش استفاده از حرارت قدیمی شده و دستگاه ساکشن طرفداران بیشتری دارد. رکاب خودرو در صورت آسیب دیدن باید به سرعت تعمیر شود. هزینه تعمیر رکاب خودرو زیاد نیست و مقدار آن معمول است، در نتیجه همه افراد می توانند به صافکاری معتبری مراجعه کرده و رکاب خودروی خود را تعمیرکنند. در مورد خودروهای خارجی نیز این هزینه تقریبا مشابه با خودروهای ایرانی می باشد، فقط ممکن است به دقت و ظرافت بیشتری نیاز داشته باشند.

صافکاری رکاب خودرو یکی از خدماتی است که توسط تمام تعمیرگاه های صافکاری نقاشی انجام میشود و این خدمات شامل صافکاری و ترمیم انواع رکاب آسیب دیده است. در ادامه به شما رکاب و انواع آن را به شما توضیح خواهیم داد. خدمات تعمیر سپر و تعمیر رکاب معمولا برای هر کدام از مراکز به یک شکل انجام میشود اما ممکن است بر حسب نوع زدگی و ابزار صافکاری متفاوت باشد. یک صافکار با تشخیص نوع آسیب دیدگی اقدام به تعمیر رکاب خودرو می‌کند که می‌تواند شامل جوش پلاستیک یا رفع قرشدگی با استفاده از گرما یا اعمال فشار باشد.

رکاب ماشین چیست

رکاب ماشین به عنوان محل قرار گیری پا برای سوار شدن به خودرو است که نقش پله را بازی میکند. در واقع در قسمت زیرین کابین واقع شده است که ورود و خروج سر نشینان را راحت کرده. به خصوص در اتومبیل‌های شاسی بلند رکاب خودرو که به شکل پله ای مجزا خود را نمایش می‌دهد نقش مهمی در ورود و خروج سرنشینان خواهد داشت. رکاب اتومبیل در برخی از ماشین‌ها از جنس بدنه سپر ماشین مانند پلاستیک‌هایی با پایه فلزی ساخته میشود.

رکاب‌های ساخته شده از مواد پلیمری، از دو یا سه لایه فایبرگلاس ساخته شده اند و برای تعمیر آنها مانند آنچه در مقاله ترمیم سپر اشاره نمودیم عمل خواهیم نمود. اگر آسیب وارده به رکاب تنها به خراشیدگی و خط و خش منتهی گردد تنها کافی است با استفاده از پولیش کاری به رفع این آسیب‌ها پرداخت اما اگر رکاب خودرو دچار شکستگی شده باشد لازم است از جوش پلاستیک برای ترمیم آن استفاده نمود. در جوش پلاستیک با استفاده از چسب‌های مرغوب و توری‌های پلاستیکی و سمباده قسمت‌های شکسته شده کاملا ترمیم می‌شود و سپس روی آن بتونه کاری شده و پس از بتونه کاری و سمباده مجدد در انتها رنگی مطابق با رنگ بدنه خودرو به آن زده می‌شود.

صافکاری رکاب خودرو با ساکشن

صافکاری رکاب خودرو با ساکشن یکی از ساده ترین راه‌های صافکاری بدون رنگ است که به رفع قر شدگی‌های اتومبیل کمک می‌نماید. تنها در صورتی در این روش از نقاشی اتومبیل استفاده می‌شود که رنگ بدنه دچار آسیب شده باشد. کار با دستگاه مکش بدین صورت است که با اتصال کلاهک مکنده به درون قسمت قر شده بدنه را به سمت بیرون می‌کشند و سپس با استفاده از چکش کاری بدنه خودرو را به شکل اولیه آن بر می‌گردانند.

صافکاری با ساکشن در تهران

صافکاری با دستگاه ساکشن در تهران معولا در تمامی مراکز خدمات تعمیر خودرو انجام میشود و با توجه به نوع آسیب دیدگی به محل مورد نظر قابل کارشناسی برای تعویض رکاب است. برای انجام صحیح صافکاری با دستگاه مکنده یا ساکشن، باید کلاهک دستگاه در محل صحیح فرورفتگی بدنه خودرو قرار بگیرد و این تنظیم محل، اهمیت زیادی دارد. اکنون وقت آن می‌رسد که صافکار به کمک چکش و ابزار صافکاری خود، به صاف کردن ظریف و نهایی بخش معیوب بپردازد. اگر در این مرحله آسیب به شکلی باشد که خطر ریزش و خرد شدن رنگ بدنه مطرح شود، نیاز به استفاده از ابزاری برای حفظ رنگ خواهد بود. اما اگر صافکار موفق به حفظ رنگ نشده و در نهایت با خرد شدن و ریزش رنگ، مواجه شویم؛ ناچار همان قسمت از بدنه رنگ خواهد شد.

روش صافکاری رکاب خودرو

اگر آسیب وارده به رکاب خودرو تنها خراشیدگی و خط و خش باشد، تنها کافی است با استفاده از پولیش کاری به رفع این آسیب‌ها پرداخت اما اگر رکاب خودرو دچار شکستگی شده باشد لازم است از جوش پلاستیک برای ترمیم آن استفاده نمود. در جوش پلاستیک با استفاده از چسب‌های مرغوب و توری‌های پلاستیکی و سمباده قسمت‌های شکسته شده کاملا ترمیم می‌شود و سپس روی آن بتونه کاری شده و پس از بتونه کاری و سمباده مجدد در انتها رنگی مطابق با رنگ بدنه خودرو به آن زده می‌شود. این مرحله به ظاهر ساده است اما به دلیل ظرافت این بخش از ریزه کاری‌های زیادی برخوردار است و باید یک فرد متخصص با تجهیزات لازم این کار را انجام دهد.

صافکاری بدون رنگ رکاب خودرو

صافکاری pdr جز خدمات مهم و تخصصی است که تمام مراکز صافکاری نقاشی این کار را با دستگاه و ابزار آلات خاصی انجام میدهند. یکی از این خدمات در حوزه صافکاری، صافکاری بدون رنگ رکاب خودرو است که با توجه به نوع آسیب دیدگی به رکاب قابل تشخیص است. حوزه خدمات خودرو صافکاری قطعات و نواحی آسیب دیده به دو شکل بدون رنگ و با استفاده از رنگ صورت می‌گیرد. بر اساس فرم و شدت ضربه یا فشار وارد شده به نواحی مختلف بدنه اتومبیل‌ها، صافکار تصمیم می‌گیرد که قطعه را تعویض یا ترمیم کند؛ در صورتی که شدت و نوع ضربه به شکلی باشد که قطعه قابلیت این را داشته باشد به صورت بی رنگ ترمیم شود صافکار بر اساس میزان دانش خود می‌تواند قطعه را به شکلی ترمیم کند که نیازی به استفاده از رنگ نباشد.