گیربکس اتوماتیک در مقابل گیربکس متغیر پیوسته

فهرست مطالب

کارموند: گیربکس اتوماتیک در اوایل قرن بیستم معرفی شد و به طور گسترده توسط رانندگان پذیرفته شد. استقبال از این سیستم انتقال جدید عمدتاً به دلیل راحتی رانندگی است که ارائه می دهد. با گذشت زمان، تغییرات لازم در سیستم ایجاد شد که منجر به معرفی سیستم انتقال متغیر پیوسته (CVT) شد. CVT نوعی گیربکس اتوماتیک است اما کارایی و کارایی آن با گیربکس های سنتی متفاوت است.

با این اوصاف، در اینجا ما در مورد گیربکس اتوماتیک در مقابل CVT توضیح داده ایم تا تفاوت بین هر دو نوع گیربکس را برجسته کنیم.

تفاوت بین CVT و گیربکس اتوماتیک

تفاوت اصلی بین سیستم های گیربکس CVT و اتوماتیک در عملکرد آنهاست. مجموعه ای از چرخ دنده ها در گیربکس اتوماتیک برای تامین سرعت خودرو استفاده می شود. در حالی که یک CVT از یک سیستم تسمه و قرقره استفاده می کند که نسبت های دنده نامحدودی را ارائه می دهد. بنابراین، CVT شتاب نرم و بازده سوخت بالاتری را ارائه می دهد.

از آنجایی که گیربکس اتوماتیک از مجموعه ای از دنده ها استفاده می کند، قطعات متحرک بیشتری دارد و نیاز به نگهداری و روغن کاری مکرر دارد. برعکس، CVT قطعات متحرک کمتری دارد و نیاز به سیال و نگهداری کمتری دارد.

سیستم تسمه و قرقره CVT
CVT ها از سیستم تسمه و قرقره استفاده می کنند که نسبت های دنده نامحدودی را ارائه می دهد

گیربکس اتوماتیک در مقابل CVT: مزایا و معایب

اکنون که از گیربکس اتوماتیک CVT Vs مطلع شدید، اجازه دهید به سمت مزایا و معایب این سیستم های گیربکس برویم.

مزایای سیستم گیربکس اتوماتیک

در اینجا به نکات مثبت رانندگی خودرو با سیستم گیربکس اتوماتیک اشاره می کنیم.

رانندگی آسان

یک سیستم گیربکس اتوماتیک در مقایسه با انواع دیگر سیستم‌های انتقال آسان‌تر است. این به دلیل تعویض خودکار دنده ها و معافیت از کار با کلاچ است. علاوه بر این، مجموعه دنده ها درگیری بهتر در سرعت های بالاتر را فراهم می کند.

خودروهایی که دارای سیستم گیربکس اتوماتیک هستند راندن آسانی دارند
رانندگی خودروهایی با سیستم گیربکس اتوماتیک نسبتاً راحت تر از خودروهایی با انواع دیگر سیستم انتقال است

خطر توقف کمتر

عموماً اعتقاد بر این است که درگیر کردن دنده خنثی هنگامی که وسیله نقلیه در حالت آرام است می تواند در مصرف سوخت صرفه جویی کند. با این حال، این یکی از رایج ترین افسانه ها در مورد سیستم های گیربکس اتوماتیک است و هیچ مدرک محکمی برای اثبات این عمل وجود ندارد. با این حال، نگه داشتن وسیله نقلیه در دنده رانندگی، احتمال توقف در علائم راهنمایی و رانندگی را کاهش می دهد.

مناسب برای مناطق تپه ای

گیربکس اتوماتیک هنگام رانندگی در مناطق تپه ای مناسب است. گیربکس اتوماتیک از مجموعه‌ای از دنده‌ها استفاده می‌کند که می‌تواند شتاب مورد نیاز چرخ‌ها را حتی در زمانی که خودرو در حالت دور آرام است، فراهم کند.

معایب سیستم گیربکس اتوماتیک

اکنون که مزایای گیر بکس اتوماتیک از بین رفته است، در اینجا به برخی از معایب رانندگی با گیربکس اتوماتیک اشاره می کنیم.

نگهداری مشکل است

سیستم گیربکس اتوماتیک طراحی پیچیده ای دارد و برای عملکرد صحیح به چندین قطعه خودرو نیاز دارد. بنابراین هزینه ساخت و نگهداری گیربکس اتوماتیک بالاتر است. خودروهای اتوماتیک برای کارکردن و تعمیر و نگهداری منظم قطعات مختلف به  سطح بهینه مایع انتقال نیاز دارند.

با این حال، می توانید با رعایت این نکات مراقبت از گیربکس اتوماتیک در تعمیر و نگهداری صرفه جویی کنید .

کنترل کمتر

از آنجایی که گیربکس اتوماتیک نیازی به نیروی انسانی ندارد، رانندگان احساس می کنند کنترل کمتری بر خودرو دارند. با این اوصاف، تاخیر در تعویض دنده و شتاب آهسته تر، دلایل اصلی احساس کنترل کمتر بر خودرو هستند.

نکات مثبت CVT

قبل از اینکه خودروی گیربکس اتوماتیک را بر اساس مزایا و معایب ذکر شده در بالا انتخاب کنید، اجازه دهید نگاهی به مزایای CVT بیندازیم.

سبک تر از نظر وزن

برخلاف گیر بکس اتوماتیک، CVT از قطعات محدود خودرو استفاده می کند و طراحی ساده ای دارد. همانطور که گفته شد، وزن کلی CVT ها بسیار کمتر از اتوماتیک است. وزن سبک تر به طور قابل توجهی بر عملکرد کلی خودرو و راندمان موتور تأثیر می گذارد.

راندمان سوخت بالاتر

در CVT ها، دنده ها به طور مداوم بر اساس سرعت خودرو تنظیم می شوند. بنابراین راندمان سوخت CVT بر خلاف خودروهای با گیر بکس اتوماتیک بالاتر است.

راندمان سوخت خودروهای CVT
خودروهای CVT برخلاف خودروهای دارای سیستم گیربکس اتوماتیک، مصرف سوخت بیشتری دارند

عملکرد پیشرفته

به دلیل استفاده از تسمه و قرقره، CVT ها شتاب نرمی را برای خودرو فراهم می کنند. سیستم تسمه و قرقره نسبت دنده نامحدودی را فراهم می کند و آن را برای شرایط مختلف رانندگی مناسب می کند.

تعمیر و نگهداری پایین تر

همانطور که در بالا ذکر شد، CVT ها قطعات متحرک کمتری دارند که باعث می شود تعمیر و نگهداری آنها کم شود. با این حال، CVT همچنین به مایع انتقال نیاز دارد، اما احتمال خرابی CVT کمتر است.

معایب CVT

نویز بیشتر

CVT ها به طور قابل توجهی پر سر و صداتر از سیستم گیر بکس اتوماتیک هستند. صدای زیاد و لرزش بیش از حد در سرعت بالا می تواند باعث ناراحتی رانندگان در هنگام رانندگی شود.

قدرت هندلینگ محدود

CVT ها می توانند قدرت محدودی را تحمل کنند و برای وسایل نقلیه سنگین یا خارج از جاده مناسب نیستند. هندلینگ محدود نیز ظرفیت بکسل آن را محدود می کند.

این همه در مورد گیر بکس اتوماتیک در مقابل CVT بود. هر دو سیستم انتقال قدرت دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و برای انواع مختلف وسایل نقلیه مناسب هستند. سازندگان خودرو به طور مداوم در حال بهبود سیستم های انتقال هستند و جدیدترین آنها از بسیاری از محدودیت ها معاف هستند. بنابراین، اگر هنوز در حال رانندگی با خودرویی با سیستم گیر بکس قدیمی هستید، وقت آن است که تغییر دهید.

بیشتر بخوانید:

جستجو

دسته‌بندی

آخرین مقالات

bmw-x5-m-competition-2023-11
سوپرکراس‌اوورهای بی‌ام‌و به‌روزرسانی شدند
 تانک 300
طراحی تانک 300
about-us
علل برق دزدی ماشین؛ چطور بفهمیم برق دزدی از کجاست؟
carmond_kaiyi t17
شاسی‌بلند چری کایی T17 با نام احتمالی تانگو روانه بازار می‌شود