نشانه های خرابی رگلاتور چیست ؟ | خزش رگلاتور چیست ؟

فهرست مطالب

رگلاتور ، قطعه ای است که در خودروهای دوگانه سوز و در قسمت CNG تعبیه شده است. وظیفه این قطعه ، کنترل و تنظیم فشار انواع گازها در خودرو می باشد. در واقع رگلاتور وسیله ای می باشد که فشار های زیادی که از گاز تولید می شود را به فشار پایین قابل مصارف داخل خودرو کاهش می دهد. از آن جهت که این قطعه نقش مهمی در خودرو ایفا می کند ، درصورت خرابی مشکلات بسیاری به همراه دارد. در ادامه شما را با نشانه های خرابی رگلاتور آشنا می کنیم تا پیش از خسارات پرهزینه ، مشکل را دریابید.

رگلاتور چیست ؟

رگلاتور قطعه ای است  که در ماشین به کار رفته و باعث کنترل و تنظیم فشار انواع گاز ها داخل خودرو میشود . همان طور که می دانید دستگاه CNG یک دستگاه مخزن گاز داخل ماشین های دوگانه سوز می باشد که در آن گاز های مخصوص وجود دارد.

اگر بخواهیم به صورت خلاصه بگویم رگولاتور وسیله ای می باشد که فشار های زیادی که از گاز تولید می شود را به فشار پایین قابل مصرف داخل خودرو کاهش می دهد. فشاری که داخل مخازن  سی ان جی استفاده می شود 12000 هزار برابر اجاق گازی می باشد که داخل خانه استفاده میشود.

نشانه های خرابی رگلاتور

1.سوخت ناقص

اولین نشانه های خرابی رگلاتور ؛ شامل عملکرد بد موتور ، شتاب ضعیف و افزایش مصرف سوخت  است. همه این موارد  به دلیل خرابی رگلاتور ایجاد می شوند  و مخلوط هوا و سوخت نامناسب را به همراه دارند.  اگر وسیله نقلیه شما هر یک از این علائم را نشان می دهد ، بهتر است  آن را قبل از پیش آمدن علائم و خرابی های بعدی به یک تعمیرکار نشان دهید.

2.خروج دود سیاه از اگزوز

این علامت از احتراق بیش از حد موتور (احتراق بیش از حد) ناشی می شود. با سوختن بیش از حد گاز و سوخت ، دود سیاه ایجاد می شود که از لوله اگزوز خارج می شود . هیچ راهی برای اطمینان از علت دقیق این مشکل وجود ندارد ، مگر اینکه آن را بررسی نمایید.

3.سیاه شده شمع ها

یکی از  نشانه های خرابی رگلاتور ،  این است که نوک شمع ها در ماده ای شبیه پودر سیاه پوشانده شوند. اگر متوجه این مورد شدید و  علامت های دیگری از خرابی رگلاتور دیدید ، زمان بررسی سیستم سوخت شما فرا رسیده است.

4.بنزین در شیلنگ خلاء

شیلنگ خلاuum مستقیماً به رگلاتور  متصل است ، اگر در شیلنگ خلا ، بنزین وجود داشته باشد ؛  مشکلی در جریان است . تنها راه اطمینان از آن ،  خاموش کردن وسیله نقلیه ، جدا کردن شیلنگ وبررسی آن است.  وجود بنزین در شیلنگ ، نشان می دهد که رگلاتور  درچار نشتی است.

حتماً به بیرون چکیدن بنزین از لوله خروجی نیز توجه کنید ، که این یکی دیگر از نشانه های نشت تنظیم کننده سوخت یا رگلاتور می باشد.

5.موتور روشن نمی شود

از بارزترین نشانه ی خرابی رگلاتور ، روشن شدن موتور است.  رگلاتور ،  وظیفه تأمین مقدار مناسب سوخت را برای هر شرایطی ، از جمله در ابتدا راه اندازی موتور بر عهده دارد. در صورت خرابی این قطعه و کافی نبودن سوخت ، احتراق انجام نمی شود.

ممکن است در ابتدا بتوانید موتور را روشن کنید اما در نهایت دچار مشکل شده و خاموش می شود . به این علت که موارد بسیاری باعث عدم روشن شدن موتور می شوند ، لازم است به دنبال سایر نشانه های خرابی رگلاتور نیز باشید.

6.سر و صدای بیش از حد پمپ سوخت

پمپ بنزین در حالت عادی نیز صدا ایجاد می کند ، اما هرگز نباید به جایی برسد که آزار دهنده باشد. اگر پمپ بنزین شما شروع به غژ غژ کردن نموده است ، احتمالا در حال از کار افتادن می باشد.

با این حال ، ممکن است سر و صدا به علت خرابی رگلاتور باشد. در این حالت وقتی موتور تحت فشار است ، مانند هنگام شتاب گرفتن ، بالا رفتن از تپه یا یدک کشیدن ، صدا بیشتر به گوش می رسد.

7.خروج بنزین از اگزوز

همانند زمانی که بنزین در شیلنگ خلاء وجود داشت ، اگر بنزین از لوله اگزوز  خارج شود ، علت آن می تواند خرابی رگلاتور باشد.  اگر نشتی بنزین وجود داشته باشد ، به این معنی است که فعالیت موتور شما به اندازه کافی نیست . برای اطمینان از نشتی رگلاتور ، بهتر است تست زیر را انجام دهید.

تست نشتی رگلاتور

تست نشتی رگلاتور ، زمانی که  تحت فشار هستند و گاز از آن عبور می کند انجام می شود .بدین منظور باید ورودی ها و خروجی های موجود در هسته تماما کنترل شوند . برای تست نشتی ، ساده ترین و راحت ترین روش و در عین حال کم خطرترین روش استفاده از کف می باشد . برای انجام این کار اطراف تمامی خروجی ها و ورودی ها را به کف آغشته می نمایند و در صورتی که حباب ایجاد شد ، نشان دهنده ی نشتی می باشد . در سیستم های تحت فشار برطرف کردن نشتی می تواند بسیار خطر ساز باشد و برای این کار بهتر است تا فشار از سیستم تخلیه شود و سپس نشتی برطرف گردد . پس از اینکه نشتی برطرف شد لازم است تا مجددا تست نشتی صورت گیرد و در صورت نشتی مجدد با کارشناسان مربوط به این کار تماس حاصل شود .

نکته مهم : دقت نمایید که در صورتی که گاز مورد استفاده سمی باشد تمامی مراحل تست نشتی به وسیله ی گاز بی اثر همچون هلیوم و نیتروژن انجام شود . از انجام این تست با گازهای سمی باید خود داری شود .

خزش رگلاتور چیست ؟

به حالتی که فشار رگلاتور به صورت خودکار تغییر کرده و به فشار تنظیم شده افزایش می یابد پدیده ی خزش گفته می شود . این امر به دو دلیل اتفاق می افتد :

  1. اولین علت ، تغییر حالت فنر رگلاتور در اثر توقف جریان گاز و تجمع فشار در هسته رگلاتور می باشد . فنر رگلاتور باید با متوقف شدن جریان گاز در موقعیت جدید قرار گیرد تا سبب ایجاد تعادل مجدد ، کاهش فشار در داخل هسته رگلاتور و در نهایت ثبات در فشار خروجی شود .
  2. دومین دلیل  که جالب ترین علت خزش است،  به دلیل وجود یک جسم خارجی در حد فاصل سوپاپ ورودی به هسته رگلاتور و نشیمنگاه می باشد . این امر موجب یکسان شدن فشار ورودی و خروجی می شود و تمامی خطوط لوله و تجهیزات بدون هیچ حفاظی در معرض فشار بالا قرار می گیرند . شایع ترین علت نارسایی رگلاتورها وجود یک جسم خارجی در نشیمنگاه سوپاپ  می باشد .

تست خزش رگلاتور

برای انجام تست لازم است تا خروجی رگلاتور با بستن شیر خروجی ایزوله شود . و سپس باید شیر تنظیم رگلاتور در خلاف عقربه ساعت به منظور بسته شدن چرخانده شود . شیر سیلندر گاز زمانی که گیج ورودی رگلاتور ، فشار سیلندر متصل به آن را نشان می دهد باید بسته شود . در مرحله بعد به منظور بالا بردن فشار داخل رگلاتور و رسیدن آن به 50 درصد گیج خروجی باید شیر تنظیم رگلاتور برای بازشدن  در جهت عقربه های ساعت چرخانده شود .

بعنوان مثال در صورتی که گیج خروجی 10 بار باشد فشار تا 5 بار بالا برده می شود . سپس مجددا شیر تنظیم را در جهت مخالف عقربه های ساعت برای بسته شدن می چرخانند اما باید در این مرحله به گیج فشار خروجی دقت شود تا فشار پایین نیاید . بعد از 15 دقیقه لازم است مجددا گیج فشار خروجی چک شود و در صورتی که تغییری در آن مشاهده گردد ، نشان دهنده ی ایجاد پدیده ی خزش می باشد . بنابرین لازم است تا رگلاتور از سیستم جدا شده و رگلاتور جدید جایگزین شود .

جستجو

دسته‌بندی

آخرین مقالات

Wax-injection-Body-Image-1-640x400
شیرجه عمیق در فرآیند تزریق موم
fuel-pump-031520220213
علائم رایج پمپ سوخت بد
All-About-Mercedes-F1-Steering-Whee-Cover-14-03-1
همه چیز درباره فرمان F1 مرسدس بنز
Cover-200122-1
آناتومی خودکار: پایه موتور