با وجود مراقبت و محافظت از بدنه ی خودرو، عوامل زیادی وجود دارند که باعث ایجاد خط و خش روی بدنه ی خودروی شما بشوند. اگر بدنه ی خودرو پوششی برای محافظت نداشته باشد خط و خش خیلی راحت روی بدنه ایجاد می شوند. حتی با گذاشتن نایلون و کیسه ی خرید روی صندوق برای زمان کمی، به راحتی باعث ایجاد خط و خش روی بدنه می شود. برای از بین بردن خش های ایجاد شده بر روی بدنه ی خودرو مراحلی وجود دارد که باید با نهایت دقت انجام شوند. با انجام این پروسه های چند مرحله ای در نهایت به بدنه ای براق و بدون خط و خش می رسید.
بدنه ی هر خودرو از سه لایه فلز تشکیل شده است و اگر خطی که بر روی بدنه ایجاد شده فقط لایه اول را دچار آسیب کرده باشد، آن را خراش سطحی می گویند و اگر خراش به لایه های دوم و سوم برسد، خراش ایجاد شده یک خراش عمیق است.
برای تشخیص خط و خش از اثر رنگ نیازی به استفاده از دستگاه های مخصوص نیست. شما به راحتی با کشیدن ناخن خود بر روی لکه با خش ایجاد شده متوجه می وید که محل آسیب گود شده و خراش است یا رنگ بر روی بدنه نشسته است. اگر آسیب ایجاد شده توسط لاستیک، پلاستیک یا رنگ بوجود آمده باشد، با اسپری های پاک کننده ی مخصوص این کار برطرف می شود. اگر لکه ی ایجاد شده سرسخت تر باشد به راحتی با استون یا حل کنده ی رنگ برطرف می شود.
اگر لکه های ایجاد شده در بدنه طبق روش های گفته شده از بین نرفت، باید از روش های برطرف کننده ی خط و خش استفاده کرد.
برای از بردن خطوط ایجاد شده بر روی بدنه خودرو روش های مختلفی وجود دارد که عبارتند از صافکاری نقاشی، لیسه کشی، سمباده و پولیش خودرو. که با توجه به عمق و نوع خش ایجاد شده یکی از این روش هایی که نام بردیم را انجام می دهیم. در ادامه هر کدام از این روش ها را به طور مختصر برای شما توضیح می دهیم.
لیسه کشی
برای از بین بردن خراش های عمیق روی بدنه، یکی از راه های آن لیسه کشی یا لیسه گیری است. زمانی که بر روی بدنه خودرو یک خراش عمیق و سرتاسری ایجاد شده باشد در بسیاری از موارد باعث ایجاد ترک در رنگ بدنه می شود و اگر برای برطرف کردن آن سریع اقدام نشود قسمتی از رنگ بدنه ی خودرو ریخته می شود و باعث آسیب شدید به رنگ می شود و ناحیه آسیب دیده به نقاشی نیاز پیدا می کند. به شما پیشنهاد میکنیم، بعد از وقوع حادثه و خش برداشتن بدنه ی خودرو، تا زمانی که رنگ بدنه هنوز سالم است و دچار ریختن نشده است حتما به یک متخصص مراجعه کنید و بدنه ی آسیب دیده ی اتومیل خود را ترمیم بکنید.
برای انجام لیسه کشی، ابتدا محل آسیب بر روی بدنه را با شوینده ی مخصوص شسته و یعد در زیر نور آفتاب یا فرابنفش عمق دقیق خراش را تعیین می کنند. بعد از آن با توجه به کد رنگ خودرو، بتونه های سنگی و رنگ خشک را برای پر کردن محل خراش استفاده می کنند. بعد از جذب رنگ توسط بدنه، زمان لیسه کشی می رسد. با استفاده از یک لیسه ی نرم، اضافات رنگ ها و بتونه ها را از محل خراش از بین می برند. متاسفانه برخی ازمراکز عمل لیسه کشی را حذف کرده و به جای آن از پولیش خودرو برای پخش کردن اضافات رنگ خشک استفاده می کنند که این کار باعث کدر شدن اطراف خراش می شود.
پولیش خودرو بعد از انجام لیسه کشی
پولیش خودرو ماده ای است که خاصیت سایندگی و براق کنندگی دارد. پولیش خودرو یک لایه ی بسیار نازک از رنگ بدنه ی خودرو را بر می دارد و از این طریق خط و خش های ایجاد شده بر روی بدنه را از بین می برد. آسیب های ایجاد شده در تصادف های ضعیف، مات شدن رنگ بدنه و خطوط سطحی توسط پولیش خودرو برطرف می شوند. پولیش خودرو با وجود داشتن خاصیت لایه برداری، آسیبی به بدنه ی خودرو وارد نمی کند بلکه رنگ بدنه را شفاف و زیبا نیز می کند.
بعد از انجام لیسه کشی، زمان پولیش خودرو می رسد و یکی از مراحل نهایی خشگیری از بدنه ی خودرو است. در این مرحله با استفاده از پولیش و دستگاه مخصوص پولیش، ناحیه آسیب دیده را پولیش کاری می کنند.
برای پولیش کاری ابتدا باید بدنه تمیز شسته و بعد خشک بشود که مواد پولیش پخش نشود. پولیشی که قرار است برای بدنه ی خودرو استفاده شود حتما باید بر اساس رنگ خودرو و نوع خراش انتخاب بشود. با توجه به رنگدانه های موجود در پولیش خودرو، برای هر رنگی از اتومبیل باید پولیش مخصوص همان را تهیه کرد.
واکس خودرو بعد از پولیش کاری
واکس خودرو برای تمیز و براق کردن رنگ بدنه به کار می رود. علاوه بر براق کردن بدنه، باعث نگهداری و حفاظت از رنگ بدنه می شود. پولیش خودرو و واکس خودرو از روش های ترمیمی هستند که هر کدام هدف خاصی دارد. در بالا در مورد پولیش خودرو صحبت کردیم و کاربرد آن را بیان نمودیم. پولیش خودرو باعث از بین رفتن خطوط سطحی می شود و بدنه را درخشنده می کند.
واکس خودرو به دو صورت مایع و چسبی وجود دارد و باعث درخشندگی بدنه می شود و یک لایه محافظ روی بدنه ایجاد می کند ولی خط و خطوط را از بین نمی برد.
واکس را باید روی بدنه بمالید و بعد از ایجاد حالت کدر و مات آن را با یک پارچه نرم و تمیز پاک بکنید.
در پروسه ی رفع خط و خش از بدنه ی خودرو، بعد از انجام پولیش کاری باید به بدنه ی خودرو واکس زده بشود. بر اساس میانگین دمای هوا و نوع کاربری خودرو، واکس مناسب انتخاب می شود. اما به طور کلی تمام واکس هایی که در مرحله آخر خش گیری انتخاب می کنند از واکس های نرم هستند.
امیدوارم با خواندن مطالب بالا اطلاعات لازم در زمینه رفع خط و خش از بدنه ی خودرو را به دست آورده باشید.