انتخاب بین دو شاسی‌بلند لیفان، x60 یا x50؟

فهرست مطالب

کارموند: از زمان ورود خودروهای شرکت لیفان به ایران دیگر شاسی‌بلند داشتن آرزوی دوری نیست. لیفان x50 و x60 در حال حاضر تنها شاسی‌بلندهای این شرکت خودروسازی چینی در ایران هستند.
X60 خودرویی با سپر بزرگ است که ارتفاع بیشتری در مقایسه با x50 دارد. راهنمای خودرو به سبک طراحی‌های مدرن روی آینه‌های جانبی خودرو قرار گرفته است. حجم موتور این خودرو شباهتی به شاسی‌بلندهای قدیمی ندارد. خرید لیفان x60 به راننده خود موتوری با قدرت و سرعت متوسط می‌دهد اما همه چیز در برابر قیمت آن منطقی به نظر می‌آید. با خرید لیفان از مدل 60 با 131 اسب بخار در شش هزار دور در دقیقه ‌می‎توانید سرعت 100 کیلومتر را در 13 تجربه کنید. این خودرو با باک 55 لیتری در هر 100 کیلومتر به 8.2 لیتر بنزین نیاز دارد.
طراحی لیفان 60 و سپر بزرگ جلوی آن ما را به یاد سانتافه می‌اندازد. حتی اتاق آن نیز شباهت زیادی به سلیقه رایج در خودروهای تویوتا دارد. قیمت پایین این خودرو از پختگی طراحی آن کم نکرده است. لیفان دارای سان‌روف، ریل سقفی، کنسول جلو و عقب است. اگر مشتاق خرید لیفان از گروه x60 شده‌اید می‌توانید به مدل اتوماتیک آن هم فکر کنید که در بازار 110 میلیون تومان معامله می‌شود. اگر مسئله قیمت را کنار بگذاریم، این خودرو معایبی هم دارد که ممکن است عده‌ای را از خرید آن پشیمان کند. برای مثال قدرت پایین موتور، مورد انتقاد برخی از راننده‌ها بوده ‌است.
بازار این خودروسازی در ایران بخشی از شهرتش را از مدل x50 گرفته است. این خودرو ارزان‌تر از مدل x60 است و طراحی جدیدتری هم دارد. حجم موتور آن کمتر و در نتیجه شتاب و قدرت آن هم کاهش یافته است. تفاوت‌ها در ابعاد دو خودرو، از x50 خودرو کوچک‌تری ساخته است. ارتفاع این شاسی‌بلند از خودرویی که در بالا درباره آن توضیح داده شد حدود 20 سانتی‌متر کوتاه‌تر است. البته این کراس‌آور کوچک شهری ضعف بزرگی در خودرو قدیمی‌تر را جبران کرده و استاندارد آلایندگی در این خودرو از یورو سه به یورو 5 ارتقا یافته است. با این حال سیستم صوتی x50 ضعیف‌تر از x60 است.
یکی از ویژگی‌های برتر x50 این است که در هر 100 کیلومتر تنها 6.5 لیتر می‌سوزاند و این عدد برای خودرو شاسی بلندی مانند آن بسیار به صرفه است.
پیش از خرید لیفان باید با معایب این خودرو چینی هم آشنا شوید. برای مثال برخی از منتقدان اعتقاد دارند که x50 را نباید در دسته‌بندی کراس‌آور کوچک شهری قرار داد؛ چراکه ابعاد آن از خودروهایی با همین مدل بدنه مثال رنو ساندرو استپ وی، برلیانس h320 و یا دانگ فنگ اچ سی کراس کوچک‌تر است. استهلاک بالا و سیستم تعلیق نسبتا ضعیف بخش دیگری از شکایت صاحبان این خودرو بوده است.
X50 خصوصیاتی مشابه خودروهای هم‌قیمت خود دارد. برای مثال در اتاق از پلاستیک بسیار خشک استفاده شده و همچنین فقط از دو کیسه هوا برخوردار وده و در این خصوصیات مشابه x60 است. البته در اتاق هر دو از تویوتا الگوبرداری شده و این چهره دلنشینی به خودرو داده است. در مورد خرید لیفان باید بدانید که اگرچه هر دو مدل شاسی‌بلند هستند اما شما را در جاده‌های ناهموار یا خاکی ناامید می‌کند. بنابراین نباید برای آفرود روی لیفان حساب خاصی باز کنید.